Heeft uw vragen over CreditCheck.nl, uw credit  score of een inzageverzoek?

U vindt hier een overzicht van veel gestelde vragen.

Hoelang duurt het voordat ik een overzicht ontvang van mijn credit check?

Wanneer u uw overzicht online heeft aangevraagd, ontvangt u een e-mail zodra uw gegevens voor u klaar liggen. Dit is gemiddeld 10 werkdagen na uw online aanvraag.

Ik woon in het buitenland, kan ik inzage krijgen in mijn gegevens?

Enkel personen met een vaste woon- en verblijfplaats in Nederland kunnen een inzageverzoek indienen.

Is it possible to receive my information overview in English?

No. You receive the information overview in Dutch.

Wat is een credit score?

Credit Score? Veel bedrijven maken gebruik van credit scoring voor hun klantacceptatie proces. Credit scores worden ingezet door webshops bij achteraf betalen, door energie- en telecombedrijven en door bedrijven die een krediet leveren waaronder ook private autolease bedrijven. Op deze manier worden de risico’s op wanbetaling verminderd. Een credit score is een cijfer met consequenties voor de consument indien u hierdoor overweegt een consument af te wijzen of de consument enkel onder bepaalde voorwaarden wenst te accepteren. Hoe een credit score werkt en hoe u de credit score aan een consument uitlegt beantwoorden we in deze blog.

Wat staat er in een credit check?

In een kredietrapport van CreditCheck.nl staan gegevens over:

  • uw adres
  • bedrijfsregistraties op het adres
  • gerechtelijke uitspraken op persoons- en adresniveau
  • historische en actuele telefoon nummers
  • Aantal keren dat er gezocht is op uw adres of uw achternaam
  • Betalingservaringen

Is een credit check hetzelfde als een BKR registratie?

Nee. Een credit check is niet hetzelfde als een BKR registratie, de credit check geeft inzicht in het betaalmoraal van consumenten. Een BKR (Bureau Krediet Registratie) uit Tiel geeft inzicht in de kredieten die geregistreerd zijn en eventuele achterstanden op die kredieten.

Een negatieve kredietregistratie bij BKR heeft geen invloed op de credit check score.

Meer weten over BKR? Klik dan hier.

Wat is Private lease?

Private lease is een manier om als particulier of startende ondernemer voor een vast maand bedrag een nieuwe auto of occasion te rijden. Dit bedrag wordt vooral bepaald aan de hand van de leaseduur en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Deze manier van autofinanciering maakt het mogelijk om een nieuwe auto te rijden zonder in één keer een groot bedrag te betalen.

Waarom doet mijn verhuurder een credit check?

CreditCheck.nl valideert onafhankelijk alle woningverhuurtransacties van woningcorporaties, verhuurmakelaars en institutionele verhuurders en ziet erop toe dat elke verhuurtransactie voldoet aan de eisen van huurwetgeving, zorgplicht én verhuurveiligheid. Op deze manier verkrijgen huurders en verhuurders een betrouwbare verhuurtransactie.

Ik ben online geweigerd bij een webshop met achteraf betalen, wat nu?

Als u geweigerd bent bij een webshop waarbij u heeft gekozen voor de betaaloptie achteraf betalen kan u via de andere betaalopties zoals IDeal, Paypal, credit card, rembours of andere aangeboden betaalopties alsnog een bestelling plaatsen.

Bent u het niet eens met uw credit score?

Nadat uw inzage heeft gedaan en uw de gegevens hebt ontvangen kan uw bezwaar maken bij de geschillencommissie credit scoring. Deze commissie behandelt uw bezwaar en beslist of een wijziging gerechtvaardigd is. De geschillencommissie reageert uiterlijk binnen 4 weken.

Is uw vraag niet beantwoordt middels een van bovenstaande vragen? Neem contact op met een van onze medewerkers via informatie@creditcheck.nl of via 0900 040 1499.

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

: 8.30u – 17.00u
: 8.30u – 17.00u
: 8.30u – 17.00u
: 8.30u – 17.00u
: 8.30u – 17.00u
: Gesloten
: Gesloten